Γιώργος Σαμπάνης: «Εγώ δεν κρίνω τα κομμάτια με βάση την επιτυχία που μπορεί να διαγράψουν, δεν ξέρω τι είναι αυτό»

No Rating

Συνέντευξη σε μεγάλο μουσικό portal έδωσε ο Γιώργος Σαμπάνης, ο γνωστός τραγουδοποιός που μιλά εξαιρετικά σπάνια, αποφάσισε να ανοίξει τα χαρτιά του και να μιλήσει με ειλικρίνεια για όλα.

Το νέο του album, οι εμφανίσεις του για άλλη μια χρονια στο Acro, η Ελεάνα Βραχάλη, οι συνεργασίες του με όλα τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας αλλά και η επιτυχία που γνωρίζει ήταν μόνο μερικά από τα θέματα που θέλησε να θίξει.

Πιο συγκεκριμένα, με την αφοπλιστική δήλωση «Δεν γνωρίζω τι είναι επιτυχία!», ο Γιώργος Σαμπάνης σχολίασε στη δημοσιογράφο Σοφία Μπεκιάρη το πως βλέπει την πορεία του, των τραγουδιών του και το πως νιώθει γι’ αυτά. Διαβάστε παρακάτω αυτούσιο το απόσπασμα:

«Δεν έχω κάνει επιτυχίες, έχω γράψει μερικά – θεωρώ – άρτια τραγούδια σε στίχο και μουσική τα οποία τα αγάπησε ο κόσμος. Επιτυχία είναι ας πούμε το «Η πιο ωραία στην Ελλάδα». Αυτό είναι επιτυχία, σαράντα εκατομμύρια views και σε όλα τα μαγαζιά έσκισε. Τα δικά μου δεν είναι επιτυχίες, είναι καλά τραγούδια… ισορροπημένα ανάμεσα στο στίχο και τη μουσική. Ήμουν τυχερός γιατί τα είπαν μεγάλοι τραγουδιστές. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος άλλος θα έκανε επιτυχία το «Λείπει πάλι ο θεός», το έκανε μόνο ο Γιώργος Μαζωνάκης. Είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε μέσα από την ψυχή μου μαζί με τη Νίκη Παπαθεοχάρη. Είναι επιτυχία το «Λείπει πάλι ο θεός»;;; Υπάρχουν άλλα πολύ ωραία τραγούδια που επίσης δεν έγιναν ποτέ singles. Για παράδειγμα το «Που θα με πας» του Οικονομόπουλου το οποίο θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα τραγούδια που έχω γράψει. Το «Περίεργες μέρες» της Καίτης Γαρμπή… από τα πιο ωραία τραγούδια, αγαπώ να το ακούω κι όμως δεν το βγάλανε ποτέ single. Ακόμη και το «Παραδίνομαι» της Πέγκυ Ζήνα… είμαι περήφανος γι’ αυτό το τραγούδι. Το «Χάνομαι κι εσύ απλά κοιτάς», το βγάλαμε και δεν έγινε ποτέ επιτυχία στα ραδιόφωνα… μέχρι το 60 έφτασε, και; Δεν είναι όλα μαθηματικά! Υπάρχουν τραγούδια που έχουν πάει στο νούμερο ένα και δεν έχει μάθει κανείς ότι τα έχω γράψει εγώ».

Ετικέτες