Τι κοινό έχει το φετινό Eurobasket με τη Eurovision 2007;

No Rating

Τι συνδέει το Eurobasket 2017 με τη μακρινή Eurovision του 2007;;;

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ 2017 ξεκίνησε, όμως πόσοι θυμάστε ότι στο Ελσίνκι και στο γήπεδο που διεξάγεται ο όμιλος της Ελλάδας είχε γίνει πριν από δέκα χρόνια ο διαγωνισμός της Eurovision με τον Σαρμπέλ να εκπροσωπεί τη χώρα μας και να παίρνει την τιμητική έβδομη θέση;

Ήταν λοιπόν 2007 όταν η ευρωπαϊκή διοργάνωση τραγουδιού είχε φιλοξενηθεί στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας. Την πρώτη θέση είχε πάρει η Σερβία με την Μαρία Σερίφοβιτς να κερδίζει τις εντυπώσεις και τα χειροκροτήματα με το “Molitva”, την Ουκρανία, τη Ρωσία, την Τουρκία και τη Βουλγαρία να συμπληρώνουν την πεντάδα και τον Σαρμπέλ να τερματίζει έβδομος με 139 βαθμούςμπροστά από τις Αρμενία, Ουγγαρία, Μολδαβία.

Δέκα χρόνια μετά, η Hartwall Arena έχει ομορφύνει ακόμη περισσότερο και υποδέχεται μπασκετμπολίστες κορυφαίου επιπέδου, πριν φυσικά η διοργάνωση μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη για την τελική της φάση. Ο Σαρμπέλ τα είχε πάει περίφημα στο Ελσίνκι. Μακάρι η Ελλάδα να κάνει μια παρόμοια πορεία και να κερδίσει το χειροκρότημα.

Πηγή: sport24.gr

Ετικέτες